Tredje året – högskoleförberedande

Innehåll: Du studerar svenska, matematik, engelska och naturkunskap. Det är även möjligt att lägga till t.ex. religion eller samhällskunskap om det är ämnen du saknar betyg i. Du kommer att få kunskaper om de Globala målen för hållbar utveckling, gå på teater och museum samt delta i skolans alla sociala aktiviteter. Du blir väl förberedd för högskola/universitet genom studiebesök, studievägledning och träning på högskoleprovet. Du väljer en fördjupning och ett tillval.

Fördjupning: du väljer en av följande fördjupningar som du har under hela året.
– Ekonomi och affärsjuridik
– Konst
– Musik
– Psykologi
– Mänskliga rättigheter

Tillval: Du väljer ett tillval på två lektioner/vecka och efter halva terminen byter du till något annat. Exempel på tillval är körsång, studieresa till Berlin eller Bryssel, yoga, skapande, studievägledning om framtida yrkesval, högskoleprovet, musikhistoria och promenad.

Vad leder kursen till? Du får behörighet till högskola och förbättrar din ställning på arbetsmarknaden.  Du kommer att utveckla ditt språk, ditt kritiska tänkande och din analysförmåga. Du får en mycket god grund för vidare studier och/eller arbete. Utbildningen är också ett bra alternativ för dig som inte studerat på länge eller som gått ett yrkesprogram tidigare och som nu vill bli väl förberedd inför högskolestudier.

Behörighetskrav: Minst två års godkända studier på gymnasienivå eller motsvarande samt betyg i svenska 1+2 och engelska 5.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se