Nyheter

INFORMATION ANGÅENDE CORONAVIRUSET.

Coronaviruset och Seniorlinjen.

Med tanke på att Seniorlinjens elevunderlag består av en riskgrupp, så har skolans ledning  tagit beslutet att all fysisk undervisning på Karlbergsvägen ställs in i nuläget till och med höstlovet vecka 44. Undervisningen kommer att pågå med hjälp av google classroom och zoom.

Vi kommer därefter att göra en ny bedömning, beroende på hur smittoläget ser ut.


Här kommer ett tackbrev från barnhemmet Mala skola utanför Sarajevo. De är glada över seniorelevernas generösa julbidrag till deras verksamhet.

William Kentridge, The refusal of time

Skolan besöker Kummelholmen den 5 december för att se den sydafrikanske konstnären William Kentridges installation ”The refusal of Time”. Samling på Birkagården kl 10:00 för presentation.

Kummelholmens konsthall

Seniorlinjen fick besök av Sachiko Morita från Kochi University i Japan. Hon är i Sverige för att forska om folkhögskolor och seniorutbildning. Här ser vi henne på Spanienkursens lektion under Thomas Landers undervisning.

 

Bumbei Sato som studerar vårdfrågor för äldre på universitet i Tokyo är besök vid seniorlinjen. Japan har en växande äldregrupp och Sato fick massor av intryck att ta med sig hem till Tokyo. På bilderna med verksamhetsledare Camilla Örbrink, läraren Staffan Lindberg och flera elevgrupper.

Föreläsningsserie i samarbete med Birkagården

 

Media och demokrati

 

Delar av Artur Ringarts föreläsning

Delar av Marianne Rundströms föreläsning

 

 

 

 

 

 

 

 


 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se