Linjens lärare

PÄR HEDTJÄRN

VERKSAMHETSLEDARE
Trumslagare och slagverkare som är utbildad på Södra Latins Musikgymnasium samt Kungliga Musikhögskolan (solistutbildning). Har gjort det mesta inom svenskt musikliv: Skivinspelningar, TV, radio, musikaler, turnéer och egna projekt. Spelat med Maritza Horn, Carola, Nils Landgren Funk Unit, Electric Banana Band, Dr Alban, Nordman, Lisa Nilsson, Erik Borelius för att nämna några. Har sedan 2005 gjort Victoriadagen på Öland med artister från Melodifestivalen och Idol, förutom artister inom klassiskt, jazz och folkmusik. Har även arbetat inom IT-branschen som utbildare, teknisk skribent och projektledare. Pär håller ett IPMA-certifikat i projektledning.

UNDERVISNING
Pär undervisar i rockhistoria, musikkunskap (teori och brukspiano) och projektledning.


PELLE ANDERSSON

Pelle började sin karriär som trummis i symfonirockbanden Dice och Kaipa i början av 80-talet. Han har en lång erfarenhet som frilansmusiker med X-Models, Roxette, Marie Fredriksson m fl. Han har även jobbat som producent åt bl a Tommy Nilsson, Efva Attling och Johnossi.
Idag jobbar han mest som låtskrivare och var bl a med som upphovsman i Spaniens schlagerfestival 2011.

UNDERVISNING
Pelle undervisar i Textanalys, Låtskrivarverkstad och Inspelningsteknik.
Pelle är också tillsammans med Staffan Astner ansvarig för inriktningen LÅTSKRIVARE.


STAFFAN ASTNER

Staffan kan med fog betraktas som en av Sveriges främsta sessiongitarrister. Han har medverkat på över 1 000 skivor sedan början av 80-talet. Ray Charles, Celine Dion, Mick Ronson, Westlife, Roxette, Frida, Joey Tempest, Hanne Boel, Marie Fredriksson, Erik Gadd, Ted Gärdestad, Louise Hoffsten, John Holm, Tommy Körberg, Lill Lindfors, Ulf Lundell, Lisa Nilsson, Orup, Lena PH, Sanne Salomonsen, Mauro Scocco, Sven-Bertil Taube, Christian Waltz för att nämna några…
På sin fritid ägnar sig Staffan åt sin trio Bronk tillsammans med Sven och Per Lindvall.

UNDERVISNING
Staffan undervisar i Gitarr och Låtskrivarverkstad.
Tillsammans med Pelle Andersson är han också ansvarig för inriktningen LÅTSKRIVARE.


ANNA STADLING

Anna är etablerad sångerska i många olika sammanhang. Hon har jobbat med mängder av artister både på skiva och live men har även släppt fyra egna skivor, den senaste, “Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting” 2014. Sedan 2001 är hon även medlem Lars Winnerbäcks kompband Hovet.
Anna är utbildad sångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

UNDERVISNING
Anna undervisar i Sång och Ensemble.
Anna håller tillsammans med Mats Karlsson i inriktningen MUSIKER.


MATS ”GAFFA” KARLSSON

Mats arbetar som frilansmusiker sedan 1986. Meritlistan spänner över ett brett spektra; piano med Boppers, synthar med Kayo, steelgitarr med Meja, dobro med Coockies & Beans, kapellmästare på Nalenrevyer, bas på turnéer med riksteatern etc. En äkta multimusiker med andra ord!

UNDERVISNING
Mats undervisar i Keyboard och Ensemble.
Mats håller tillsammans med Anna Stadling i inriktningen MUSIKER.


ANDRÉ FERRARI

Utbildad vid Adolf Fredrik, Södra Latin, Musikhögskolan samt Berkley. André började spela piano när han var 6 år, trummor när han var 9 och bas vid 13. Studerade klassiskt slagverk på Södra Latin och Musikhögskolan. Andrés breda kompetens har inneburit frilansjobb inom alla sorters genrer. Storband, symfoniorkester, Jazz, folkmusik och rock. På såväl skivor, TV, teater som turné. ”Det enda som har räknats är att det har varit bra musik!!!” Sedan 1996 är han fast medlem i folkmusikgruppen Väsen och i och med detta har intresset för etniska slagverk växt.

UNDERVISNING
André undervisar i ämnena Rytmik, Trummor, Ensemble och Projekt.


INGEMAR BERGLIND

Musiker, arrangör och pedagog. Ingemar är uppvuxen i ”replokalens gehörsvärld” och har fördjupat sig med 5 års musikstudier, men ser sig framförallt bildad av musikbranschen och ett liv som frilansmusiker.
Idag jobbar han främst som keyboardist och arrangör åt ett flertal musikförlag.

UNDERVISNING
Ingemar undervisar i ämnena Musikteori, Brukspiano, Ensembleledning och Keyboard.
Ingemar håller tillsammans med Mats Lindberg i inriktningen
HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE.


MATS LINDBERG

Mats har spelat professionellt i över 30 år och medverkat på en mängd skivinspelningar, turnéer, konserter, shower, och musikaler. Radiojazzgruppen, Janne Schaffer, Secret Service, Jerry Williams, La Toya Jackson, Ardis, Tommy Nilsson, Staffan Hellstrand samt en mängd olika uppsättningar på Stockholms privatteatrar. Under många år arbetade Mats som producent och arrangör på Stockholm Records där han också var ansvarig för skivbolagets tre musikstudios. Mats har examen från Musikhögskolan i Stockholm.

UNDERVISNING
Mats undervisar i Bas, Ensemble och C-Instrument.
Mats håller tillsammans med Ingemar Berglind i HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE.


GUSTAV LINDSTRÖM

Gustav är likt Pär, Pelle och André också utbildad trumslagare vid Södra Latins musikgymnasium och även tidigare elev på RML som sedan dess jobbar som frilansande trumslagare och tekniker som turnerar runt i världen med artister som Wellingtons, Ida Maria, Jenny Wilson, Hellacopters, Jennie Abrahamson, Lykke Li, Miike Snow, Maia Hirasawa, Darin, Snook, Bounce, Fatboy, Weeping Willows, mfl.

Gustav jobbar även som hustekniker på rockklubben Debaser i Stockholm och som producent och inspelningstekniker i olika musikstudios.

UNDERVISNING
På RML jobbar Gustav som lärare i ämnet Inspelningsteknik.


MARTIN THOMANDER

Martin har ett förflutet som gitarrist i det anrika gamla rockbandet Electric Boys. Han är en av få som vi känner som faktiskt spelat in en skiva i Beatles studio Abbey Road! Martin har även frilansat med t ex Leila K, Drain och Markus Fagervall.

Numera ägnar han helst sin musikaliska talang till egna projektet El Gamo.

På RML är Martin teknikansvarig och håller m a o i allt praktiskt och tekniskt.
OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se