LÄRARE PÅ RML

Pär Hedtjärn (Verksamhetsledare)

Pär Hedtjärn - verksamhetsledare och lärare på RML

Trumslagare och slagverkare som är utbildad på Södra Latins Musikgymnasium samt Kungliga Musikhögskolan. Har gjort det mesta inom svenskt musikliv: skivinspelningar, TV, radio, musikaler, turnéer och egna projekt. Spelat med Maritza Horn, Carola, Nils Landgren Funk Unit, Electric Banana Band, Dr Alban, Nordman, Lisa Nilsson, Sabina Ddumba, Molly Hammar, för att nämna några. Medverkade i orkestern på SVTs jubileumskonsert för ”Kungen 50 år vid tronen” år 2023. Pär har även arbetat i IT-branschen som utbildningskonsult, teknisk skribent och projektledare.

UNDERVISNING

Pär leder klassmöten, undervisar i Rockhistoria, Musikkunskap samt föreläser i branschrelaterade ämnen.


Pelle Andersson

Pelle Andersson - Lärare på RML

Pelle började sin karriär som trummis i symfonirockbanden Dice och Kaipa i början av 80-talet. Han har en lång erfarenhet som frilansmusiker med X-Models, Roxette, Marie Fredriksson m fl. Han har även jobbat som producent åt bl a Tommy Nilsson, Efva Attling och Johnossi. Idag jobbar han mest som låtskrivare och var bl a med som upphovsman i Spaniens schlagerfestival 2011.

UNDERVISNING

Pelle undervisar i Textanalys, Låtskrivarverkstad och Inspelningsteknik. Pelle är också tillsammans med Staffan Astner ansvarig för inriktningen Låtskrivare.


Staffan Astner

Staffan Astner - Lärare på RML

Staffan kan med fog betraktas som en av Sveriges främsta sessiongitarrister. Han har medverkat på över 1000 skivor sedan början av 80-talet. Ray Charles, Celine Dion, Mick Ronson, Westlife, Roxette, Frida, Joey Tempest, Hanne Boel, Marie Fredriksson, Erik Gadd, Ted Gärdestad, Louise Hoffsten, John Holm, Tommy Körberg, Lill Lindfors, Ulf Lundell, Lisa Nilsson, Orup, Lena PH, Sanne Salomonsen, Mauro Scocco, Sven-Bertil Taube, Christian Waltz för att nämna några…
På sin fritid ägnar sig Staffan åt sin trio Bronk tillsammans med Sven och Per Lindvall.

UNDERVISNING

Staffan undervisar i Gitarr och Låtskrivarverkstad. Tillsammans med Pelle Andersson är han också ansvarig för inriktningen Låtskrivare


Anna Stadling

Anna Stadling - Lärare på RML

Anna Stadling, sångerska, låtskriverska och artist. Har under åren jobbat med artister som Lars Winnerbäck, Helen Sjöholm, Uno Svenningsson, Lisa Nilsson, Anders Glenmark, Staffan Hellstrand för att nämna några både på skiva och live men har även släppt sju skivor i eget namn varav den senaste, “Långt ifrån ensam” kom i oktober 2023. Anna är utbildad sångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Johanna Börjeson

Johanna Börjesson - Lärare på RML

Johanna Börjeson, sångerska, låtskriverska och sångpedagog utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Stockholms Musikpedagogiska Institut. Johanna har i sitt arbete som körsångerska & sångcoach samarbetat med artister som Linda Bengtzing, Panetoz, Ana Diaz, Benjamin Ingrosso, Ola Salo, Eric Saade för att nämna några.

UNDERVISNING

Tillsammans bildar Anna och Johanna sångteamet på RML. Annas och Johannas olika ingångsvinklar i sångundervisningen ger RMLs sångare verktyg för att bli hållbara sångare med ett personligt uttryck. Med ett fokus på mental träning, samtal om hur du kan ta dig an en sångtext & hitta ditt uttryck som artist vill Anna hjälpa dig som sångare att närma dig ditt vågande. Genom att ge dig som sångare kunskap om hur rösten fungerar och metoder för att utvecklas vidare hjälper Johanna dig att få en god sångteknisk grund att stå på så att du kan känna dig fri i ditt musicerande.


Mats Gaffa Karlsson

Mats Gaffa Karlsson - Lärare på RML

Mats arbetar som frilansmusiker sedan 1986. Meritlistan spänner över ett brett spektra; piano med Boppers, synthar med Kayo, steelgitarr med Meja, dobro med Cookies & Beans, kapellmästare på Nalenrevyer, bas på turnéer med riksteatern etc. En äkta multimusiker med andra ord!

UNDERVISNING

Mats undervisar i Keyboard och Ensemble. Mats håller tillsammans med Anna Stadling i inriktningen Musiker.


André Ferrari

André Ferrari - Lärare på RML

Utbildad vid Adolf Fredrik, Södra Latin, Musikhögskolan i Stockholm samt Berkley i Boston, USA. André började spela piano när han var 6 år, trummor när han var 9 och bas vid 13. Studerade klassiskt slagverk på Södra Latin och Musikhögskolan. Andrés breda kompetens har inneburit frilansjobb inom alla sorters genrer. Storband, symfoniorkester, Jazz, folkmusik och rock. På såväl skivor, TV, teater som turné. ”Det enda som har räknats är att det har varit bra musik!!!” Sedan 1996 är han fast medlem i folkmusikgruppen Väsen och i och med detta har intresset för etniska slagverk växt.

UNDERVISNING

André undervisar i ämnena Rytmik, Trummor, Ensemble och Projekt.


Ingemar Berglind

Ingemar Berglind - Lärare på RML

Musiker, arrangör och pedagog. Ingemar är uppvuxen i ”replokalens gehörsvärld” och har fördjupat sig med 5 års musikstudier, men ser sig framförallt bildad av musikbranschen och ett liv som frilansmusiker. Idag jobbar han främst som keyboardist och arrangör åt ett flertal musikförlag.

UNDERVISNING

Ingemar undervisar i ämnena Musikteori, Brukspiano och Ensembleledning. Ingemar håller tillsammans med Mats Lindberg i inriktningen Högskoleförberedande.


Mats Lindberg

Mats Lindberg - Lärare på RML

Mats har spelat professionellt i över 30 år och medverkat på en mängd skivinspelningar, turnéer, konserter, shower, och musikaler. Radiojazzgruppen, Janne Schaffer, Secret Service, Jerry Williams, La Toya Jackson, Ardis, Tommy Nilsson, Staffan Hellstrand samt en mängd olika uppsättningar på Stockholms privatteatrar. Under många år arbetade Mats som producent och arrangör på Stockholm Records där han också var ansvarig för skivbolagets tre musikstudios. Mats har examen från Musikhögskolan i Stockholm.

UNDERVISNING

Mats undervisar i Bas, Ensemble och C-Instrument. Mats håller tillsammans med Ingemar Berglind i Högskoleförberedande.


Gustav Lindström

Gustav Lindström - Lärare på RML

Gustav är likt Pär, Pelle och André också utbildad trumslagare vid Södra Latins musikgymnasium och även tidigare elev på RML som sedan dess jobbar som frilansande trumslagare och tekniker som turnerar runt i världen med artister som Wellingtons, Ida Maria, Jenny Wilson, Hellacopters, Jennie Abrahamson, Lykke Li, Miike Snow, Maia Hirasawa, Darin, Snook, Bounce, Fatboy, Weeping Willows, mfl.Gustav jobbar även som hustekniker på rockklubben Debaser i Stockholm och som producent och inspelningstekniker i olika musikstudios.

UNDERVISNING

På RML jobbar Gustav som lärare i ämnet Inspelningsteknik, Musikproduktion samt sköter FOH-ljud för RMLs uppspel.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se