Linjens lärare

Som student hos oss möter du många lärare, alla med stor kompetens och bred erfarenhet. De enskilda lektionerna på ditt instrument har du för egen lärare som du valt själv, och som skolan bekostar. Vi rekommenderar lärare vid behov.

Vi har också återkommande gästlärare. För närvarande utvecklar vi ett kontinuerligt samarbete med operasångaren Jeremy Carpenter och violinisten Maria Lindal.

Löpande under året möter du oss som arbetar i det fasta lärarlaget:

Maja Verner-Carlsson

Verksamhetsledare för den klassiska musiklinjen.
Undervisar i Scenframställning, Interpretation mm. Regissör och pedagog med bakgrund som sångerska och blockflöjtist. Tidigare verksam vid bl a Sveriges Radio, Musikhögskolan, Operahögskolan. Utbildad vid KMH i Stockholm och vid Operahögskolans regilinje.

Vad är viktigt i det sceniska arbetet?


Nigar Dadascheva

Undervisar i ensemble och projekt. Pianist och coach med många års erfarenhet som instuderare vid bla Norrlandsoperan, Operastudion och som frilansmusiker.


Bo Fåhraeus

Undervisar i Ensemble och Interpretation. Cellist och verksam kammarmusiker. Återkommande uppdrag i bl a Sveriges radios symfoniorkester och i Stockholmsensemblen Musik på Slottet, där han även varit stämledare. Tidigare undervisning vid bla Ingesunds Musikhögskola. Utbildning från SRs Musikskola Edsbergs slott. Solistdiplom vid Ecole Normale de Musique i Paris samt två års studier för William Pleeth i London.

Hur arbetar vi med kammarmusiken och gemensam lektion?


Jaroslaw Kaliski

Undervisar i ensemble, projekt, instudering. Ansvarar för digitala språkkursen i italienska. Pianist och instuderare. Även lektor vid SKH Opera. Erfaren instuderare och körcoach vid Kungliga operan i Sthlm och flera europeiska operahus. Utbildad vid KMH, vocal coach i Stockholm samt i Tyskland och Italien. Flera års såväl solistisk erfarenhet som instudering och undervisning.


Martyna Kaiser

Undervisar i scenträning och Musik & Kulturhistoria. Regissör och skribent med bakgrund som sångare. Flera regiuppdrag i Vattnäs konsertlada. Våren 2022 regissör och librettist i Short stories på Kungliga operan.


Malena Karlsson

Undervisar i ensemble och projekt. Pianist, instuderare och kyrkomusiker. Många års erfarenhet som operarepetitör på  bl a Göteborgsoperan. Kammarmusiker med stor genrebredd. Utbildad vid repetitörsutbildningen på Operahögskolan, samt kyrkomusikerutbildning.


Thomas Lander

Undervisar i interpretation, instudering och scenframställning.
Såväl romanssångare som operasångare – bla på Göteborgsoperan och flera år på tyska scener. Många års erfarenhet av instudering, undervisning och regi, bla vid Operahögskolan och Musikhögskolan i Stockholm.
Utbildad vid Operahögskolan i Sthlm.

Vad innehåller ämnet sånginstudering?


Viktor Ritchey
Undervisar i teori, gehör och komposition. Gitarrist utbildad vid KMH i Stockholm och Musikhögskolan i Malmö. Flera års såväl solistisk erfarenhet som instudering och undervisning. Sedan 2011 verksam även som kompositör åt filmmusikbolaget AMG, där han skriver musik för gitarr som spelas på film och TV över hela världen.

Varför ska man kunna teori när man vill hålla på med musik?


 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se