Linjens lärare

Maja Verner-Carlsson

Verksamhetsledare för den klassiska musiklinjen.
Undervisar i Scenframställning, Interpretation mm. Regissör och pedagog med bakgrund som sångerska och blockflöjtist. Tidigare verksam vid bl a Sveriges Radio, Musikhögskolan, Operahögskolan. Utbildad vid KMH i Stockholm och vid Operahögskolans regilinje.


Bo Fåhréus

Undervisar i Ensemble och Interpretation. Cellist och verksam kammarmusiker. Återkommande uppdrag i bl a Sveriges radios symfoniorkester och i Stockholmsensemblen Musik på Slottet, där han även varit stämledare. Tidigare undervisning vid bla Ingesunds Musikhögskola. Utbildning från SRs Musikskola Edsbergs slott. Solistdiplom vid Ecole Normale de Musique i Paris samt två års studier för William Pleeth i London.


Erik Uddunge

Undervisar i teoriämnen, komposition, ensemble och ensembleledning. Utbildad i komposition och kördirigering vid Musikhögskolan i Stockholm. Verksam som tonsättare, arrangör och pedagog. Leder Stockholms Motettkör, som är en del av skolans körverksamhet.


Thomas Lander

Undervisar i interpretation, instudering och scenframställning.
Såväl romanssångare som operasångare – bla på Göteborgsoperan och flera år på tyska scener. Många års erfarenhet av instudering, undervisning och regi, bla vid Operahögskolan och Musikhögskolan i Stockholm.
Utbildad vid Operahögskolan i Sthlm.


Jaroslaw Kaliski

Undervisar i ensemble och projekt. Ansvarar för digitala språkkursen i italienska. Pianist och instuderare. Verksam vid Kungliga operan i Sthlm som instuderare och körcoach. Utbildad vid KMH, vocal coach i Stockholm samt i Tyskland och Italien. Flera års såväl solistisk erfarenhet som instudering och undervisning.


Viktor Ritchey
Undervisar i teori, gehör och komposition. Gitarrist utbildad vid KMH i Stockholm och Musikhögskolan i Malmö. Flera års såväl solistisk erfarenhet som instudering och undervisning. Sedan 2011 verksam även som kompositör åt filmmusikbolaget AMG, där han skriver musik för gitarr som spelas på film och TV över hela världen.

 


Hedvig Clason
Undervisar i Scenträning. Regissör med uppdrag för bla Stockholms stadsteater, Riksteatern och Uppsala Stadsteater. Examen från Stockholms filmskola och Fil mag. i film och teater från Stockholms universitet.  Många års erfarenhet av undervisning, bla på Teaterhögskolan i Luleå, i skådespelarteknik, regi och devising för dramatiker.


Carl Otto Erasmie

Går i pension augusti 2020

Medarbetare sedan många år på Klassiska musiklinjen.
Pianist, pianopedagog och dirigent med utbildning bl a från London och Bryssel. Genom åren en omfattande konsertverksamhet, med turnéer över hela norden och åtskilliga radioprogram och skivinspelningar. Han har också dirigerat flera operaföreställningar runt om i landet. Tidigare undervisning i partiturstudium/dirigering vid SMI.

 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se