Spanien 1-årig

Spanienkurs med resa till Madrid.

 

Seniorlinjens Spanienkurs är relativt ny, startade hösten 2016. Deltagarna erbjuds att studera Spaniens historia från antiken fram till dagens minst sagt turbulenta politiska läge. I den Spanska kulturen fokuserar vi på den rika spanska konsten – från grottmåleri via El Greco, Goya  fram till 1900-talets banbrytare Picasso och Dali. Spansk musik  litteratur, film och dans ingår också i kursen.

Resan brukar innebära 6 dagar i Madrid. Det är vår längsta resa, från söndag till lördag.Vi besöker konstmuseet Prado och en dag blir det utflykt till El Escorial. Senaste resan besökte vi äve n Toledo. Vi bor centralt och kommer via hotellets bakdörr till Museo Reina Sofia för att studera Picassos Guernica. På kvällarna äter vi gemensam middag i den sjudande huvudstaden. Några kvällar håller vi fria så kan ni gemensamt gå och se på flamenco eller liknande.

Resorna köper ni av en extern resebyrå. Skolan ordnar inträden och restaurangbokningar, ni betalar medföljande lärares resa.

Undervisningen sker i skolans lokaler på Karlbergsvägen 86 på måndagar och onsdagar mellan 9:30-13:30. Läsåret sträcker sig från slutet av augusti till början av juni. Terminsavgiften är 1150:-.

 

 

 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se