Meny

Seniorlinjens lärare

 

 

 


Camilla Örbrink

Camilla Örbrink
Verksamhetsledare

 

Är utbildad gymnasielärare i historia och samhällskunskap. Arbetade inom komvux på olika gymnasieskolor innan jag började på Birkagårdens allmänna kurs 2000.

Undervisar i olika samhällsämnen på allmän linje, samt i europeisk, fransk, tysk, osmansk och spansk historia på reskurserna.


 


 

Edward Jarvis

Edward Jarvis

 

Utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, aktiv konstnär med många utställningar bl.a. Thielska Galleriet och Kungliga Konstakademien. Har studerat konstvetenskap och hoppas att det i kombination med erfarenhet av allt från stafflimåleri, fresk till ikonmåleri kan bidra till att levandegöra konsthistorien.

Undervisar på Spanien, Paris, Bryssel, Rom, Svenska kulturkursen och Medelhavskursen.


 

maja verner-carlsson

Maja Verner-Carlsson

 

Regissör och pedagog med bakgrund som sångerska och blockflöjtist. Tidigare flera års verksamhet som presentatör och programledare vid Sveriges Radio P2. Tidigare undervisning vid bl a Musikhögskolan och Operahögskolan. Utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och vid Operahögskolans regilinje.

Undervisar på Bryssel-, Paris- och Berlinkursen i Musik och Scenkonst.
Även verksamhetsledare för den klassiska musiklinjen.


Thomas MagnussonThomas Magnusson

 

Konstnär och pedagog, utbildad på Konstfack, avdelningen för måleri. Har också läst konstvetenskap och arkitektur.

Har arbetat på Birkagårdens seniorlinje sedan 1989. Undervisar i tysk samtidskonst och och arkitektur, nedslag i italiensk barock och 1900tals konst samt ämnen relaterade till utvecklingen inom samtidskonsten.

Undervisar också på Beckmans Designhögskola och är verksam som konstnär.

 

 


img_2658

Staffan Lindberg

Utbildad vid Stockholms Universitet i främst Nationalekonomi och Ekonomisk historia. Har varit lärare på Birkagårdens folkhögskola sedan 1970 och Seniorkursen EU-linjen sedan starten 1999. Undervisar på Bryssel/Brygge-kursen och Berlinkursen.


 

Thomas Lander

Undervisar i musik och kulturhistoria på Madrid, Rom och Berlinkursen samt Östersjö och medelhavskurserna.
Såväl romanssångare som operasångare – bla på Göteborgsoperan och flera år på tyska scener. Många års erfarenhet av instudering, undervisning och regi.
Utbildad vid Operahögskolan i Sthlm.

 


 

                                                                                   Martyna Kaiser

Martyna är verksam som regissör och librettist inom den musikdramatiska genren. Hon har en bred bakgrund som kulturarbetare: Martyna är utbildad sångare vid Stockholms operastudio och Birkagårdens folkhögskolas klassiska musiklinje. Därutöver har hon en kandidatexamen med genus och statsvetenskapliga studier som komplement.

2016 skrev hon manus och regisserade Coco Chanel för Vattnäs konsertlada som fick nypremiär vid Artipelag i Stockholm. Tillsammans med konsertpianisten Henrik Måwe skapade hon den rosade föreställningen Chopin som setts på landets främsta konserthus. Sommaren 2021 var Martyna regiaktuell med Im Treibhaus – en opera om Richard Wagner och Matilde Wesendonck vid Vattnäs konsertlada.

Martyna har även skrivit texter för Svds weekendbilaga och undervisar även i scenträning vid Birkagårdens klassiska musiklinje. Hon undervisar på seniorlinjen i Svenska Kulturkursen – musikhistoria.


 

 


Erik Tängerstad

Är forskarutbildad historiker och idéhistoriker som undervisat i drygt trettio år, från lågstadiet till högskolans lärarutbildningar, från komvux till akademiska seminarier.  Erik är också författare, den senaste Demokratins fula tryne på bokförlaget korpen.   Undervisar på Birkagården i samhällskunskap och historia, samt även religionshistoria.

 


Per Hånell

Per Hånell är utbildad journalist och folkhögskollärare vid Stockholms universitet, Mittuniversitetet och Linköpings universitet. Han har arbetat som lokalredaktör samt medicinjournalist och undervisat på gymnasiet och folkhögskola i samhällskunskap, historia, religion, filmvetenskap, sociologi och pedagogik. Per arbetar på Birkagårdens folkhögskola sedan 2018 och undervisar på Yrkeskurser och Seniorlinjen.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se