Meny

Seniorlinjens lärare

Seniorlinjens lärare samlade.

 

 


Camilla Örbrink

Camilla Örbrink
Verksamhetsledare

 

Är utbildad gymnasielärare i historia och samhällskunskap. Arbetade inom komvux på olika gymnasieskolor innan jag började på Birkagårdens allmänna kurs 2000.

Undervisar i olika samhällsämnen på allmän linje, samt i europeisk, fransk, tysk, osmansk och spansk historia på reskurserna.


Mia Rosetti

 Mia Rossetti

 

Har en bakgrund som socionom, socialarbetare och kroppsterapeut. Har en fot i den italienska kulturen genom mina italienska föräldrar och min stora släkt i Italien, och en fot i den svenska kulturen, genom mitt svenska liv. Det ger perspektiv på aktuella företeelser och särdrag. I våra kurser arbetar jag bl a med utblickar i både Sverige och Italien.

Undervisar på Italienkursen.


 

Edward Jarvis

Edward Jarvis

 

Utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, aktiv konstnär med många utställningar bl.a. Thielska Galleriet. Har studerat konstvetenskap och hoppas att det i kombination med erfarenhet av allt från stafflimåleri, fresk till ikonmåleri kan bidra till att levandegöra konsthistorien.

Undervisar på Spanien, Paris, Bryssel, Rom, Svenska kulturkursen och Kultur och tro.


 

maja verner-carlsson

Maja Verner-Carlsson

 

Regissör och pedagog med bakgrund som sångerska och blockflöjtist. Tidigare flera års verksamhet som presentatör och programledare vid Sveriges Radio P2. Tidigare undervisning vid bl a Musikhögskolan och Operahögskolan. Utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och vid Operahögskolans regilinje.

Undervisar på Bryssel-, Paris- och Berlinkursen i Musik och Scenkonst.
Även verksamhetsledare för den klassiska musiklinjen.


Thomas MagnussonThomas Magnusson

 

Konstnär och pedagog, utbildad på Konstfack, avdelningen för måleri. Har också läst konstvetenskap och arkitektur.

Har arbetat på Birkagårdens seniorlinje sedan 1989. Undervisar i tysk samtidskonst och och arkitektur, nedslag i italiensk barock och 1900tals konst samt ämnen relaterade till utvecklingen inom samtidskonsten.

Undervisar också på Beckmans Designhögskola och är verksam som konstnär.

 

 


img_2658

Staffan Lindberg

Utbildad vid Stockholms Universitet i främst Nationalekonomi och Ekonomisk historia. Har varit lärare på Birkagårdens folkhögskola sedan 1970 och Seniorkursen EU-linjen sedan starten 1999. Undervisar på Bryssel/Brygge-kursen och Berlinkursen.


 

Thomas Lander

Undervisar i musik och kulturhistoria på Madrid, Rom och Berlinkursen samt Kultur och tro.
Såväl romanssångare som operasångare – bla på Göteborgsoperan och flera år på tyska scener. Många års erfarenhet av instudering, undervisning och regi.
Utbildad vid Operahögskolan i Sthlm.


Erik Uddunge

Utbildad på Kungliga musikhögskolan i Komposition och dirigering. Arbetar både på klassiska musiklinjen främst med teori och gehör och seniorlinjen. Leder Stockholms motettkör. Undervisar på svensk kultur och medelhavskursen.


Erik Tängerstad

Är forskarutbildad historiker och idéhistoriker som undervisat i drygt trettio år, från lågstadiet till högskolans lärarutbildningar, från komvux till akademiska seminarier. Undervisar på Birkagården i samhällskunskap och historia, samt även religionshistoria.


Per Hånell

Är utbildad journalist och folkhögskolelärare uppväxt i södra Norrland. Arbetat på lokaltidningar samt fackpress och undervisat på gymnasiet i samhällskunskap, historia, religion, filmvetenskap och svenska. Började undervisa på allmän kurs vid Birkagårdens folkhögskola 2018 och seniorlinjens Tro och kultur 2019.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se