Rom 1 årig

KONSTEN OCH KULTURENS ITALIEN

 

Birkagårdens seniorlinje arrangerar Italienkurs med resa till Rom med fokus på Roms dolda skatter.

Välkommen till Romkursen med inriktning på italiensk kultur.

I kursen kommer vi att erbjuda en inblick i italiensk kulturhistoria sedd genom konstens ögon, från de tidiga etruskerna fram till den moderna italienska samtidskonsten.

Kursen omfattar konst, arkitektur, film, litteratur och musik. Vi studerar också Roms historia.

Vi studerar två dagar i veckan, onsdagar 14.00-18.00 och torsdagar 9.30-13.50. Vi håller till i Birkagården, Karlbergsvägen 86 B, 2 tr.

Läsåret sträcker sig från slutet av augusti till slutet av maj. Terminsavgiften är 950:-.

Få städer kan konkurrera med Rom, som varit kontinuerligt bebodd under årtusenden, när det gäller att åskådliggöra olika konst- och kulturriktningar.

Reser till Rom gör vi vanligtvis redan i februari, då vi får ha Roms konstskatter ganska mycket för oss själva. Vi bor i klostret Casa Santa Lucia Filippini i lugna centrala kvarter. Vi behöver inte gå långt för att ta del av Roms rika kultur. Inom några få kvarter har vi Berninis fontän på Piazza Navona, Borrominis barockkyrkor och Caravaggios Matteus kallelse i San Luigi dei Francesi. Mer av Caravaggio får vi se i Doria Pamphilis samling.

Vi besöker också Palazzo Massimo med antika fresker från Livias villa och vackra romerska mosaiker.

I det närliggande pittoreska Trastevereområdet tar vi bla del av ungrenässansen med unika fresker och mosaiker av Pietro Cavallini.

Naturligtvis kommer vi att njuta av den italienska mat- och vinkulturen på trevliga och genuina kvartersrestauranger.

Resan ledsagas av två medföljande lärare. Resorna anordnas av extern resebyrå som tar hand om flyg, transfer och Hotel. Skolan ordnar inträden och restaurangbesök. Gruppen betalar för medföljande lärares resa. För att kunna delta i resan så bör man obehindrat kunna promenera några kilometer per dag.

 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se