birkagårdens folkhögskola

Om RML

RML är en studiemedelsgrundande 1-årig utbildning. Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar. Höstterminen startar i slutet av augusti slutar strax före jul. Vårterminen startar i början av januari slutar i början av juni. Utbildningen drivs av Birkagårdens Folkhögskola och är förlagd till lokaler i Hagsätra i Stockholm.

1989 startade ett unikt samarbete mellan Fryshuset och Birkagårdens folkhögskola. En utbildning som vände sig till musiker som ville fördjupa och bredda sina kunskaper inom rock, pop och soul. Utbildningen var den första i sitt slag i Sverige och döptes till RockMusikLinjen. 20 elever som i 4 ensembler under 1 år jobbade sig igenom hela rockhistorien med början i 50-talets rock n’ roll.

Mycket har förändrats sedan dess. Utbildningen drivs nu enbart av Birkagårdens folkhögskola idag.

Idag består linjen av fyra olika inriktningar:
– Högskoleförberedande (HF)
– Låtskrivare
– Musiker
Den fjärde är ett projektbaserat andra studieår som man kan söka när man gått ett år hos oss.
– Individuell

MÅL

Vår målsättning med RML är dels att förbereda dig, som deltagare, för ett yrkesliv som musiker, artist eller låtskrivare men också att hjälpa dig nå de kunskapsmål som krävs för högre studier. Vi jobbar mycket personligt med dig för att du ska utvecklas såväl musikaliskt som socialt. Det är viktigt att du förstår att vad du kommer få under ett år hos oss är beroende av vad du är beredd att ge själv. Men om du är är villig att satsa 100% under din tid här hos oss så kan vi lova dig att göra vad vi kan för att du ska få en fantastisk resa.
Det RML har att erbjuda är en personlig, ofta subjektiv, coachning som speglar de kunskaper och musiksmaker som finns i lärarkåren. Det vi vill lära dig, som deltagare, hittar du inte alltid i läroböcker utan vi lär ut sådant som vi tycker är relevant och som vi själva gillar.


ÖPPET HUS
Datum: Lördagen den 9 mars
Tid: Kl 11-14
Adress: Götlundagatan 10, Hagsätra (Bandhagen)
Vägbeskrivning: Åk till Älvsjö Station med pendeltåg. Ta buss 143 och kliv av vid Älvsjöbadet. Du ser en vit byggnad lite ovanför busshållplatsen där RMLs lokaler ligger. Entrén är vid husets ena kortsida med en trätrappa utanför.
Du kan även åka T-bana till Hagsätra och promenera, alternativt ta buss 143 åt motsatt håll och kliva av vid Äljsjöbadet.

Under öppet hus får du ta del av följande:
– Information om våra utbildningar
– Hur ansökan går till
– Träffa elever och lärare
– Höra elever spela
– Möjlighet att ställa frågor
– mm.

FÖRANMÄLAN
Om du vill komma på öppet hus så uppskattar vi om du föranmäler din ankomst på info@rml.nu. Meddela ungefär när du räknar med att komma mellan kl 11-14. Du kan även ringa eller SMSa Pär Hedtjärn på 076 191 45 21 direkt.

Varmt välkomna!


KURSKOSTNAD
All undervisning är avgiftsfri men RML har höga kostnader för inköp och underhåll av instrument, studioutrustning, liveljud, transporter, studiematerial, kopiering, fika, mm.
Summa: 6 000:-/termin

Vi vill också göra er uppmärksam på att denna avgift ska vara oss tillhanda vid terminstart samt att det inte går att söka studiemedel till den.


VANLIGA FRÅGOR
ALLMÄN KURS har en sida som heter VANLIGA FRÅGOR där du kan hitta ganska mycket bra information om både Birkagårdens folkhögskola och folkhögskola i allmänhet.

http://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/vanliga-fragor/OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se