ROCKMUSIKLINJEN

Rockmusiklinjen RML - Musikutbildning i Stockholm

 

ROCKMUSIKLINJEN – EN UNIK MUSIKUTBILDNING I STOCKHOLM

RML är en studiemedelsgrundande 1-årig musikutbildning i Stockholm. Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar.

Höstterminen startar i slutet av augusti och slutar strax före jul. Vårterminen startar i början av januari slutar i början av juni. Utbildningen drivs av Birkagårdens Folkhögskola och är förlagd till lokaler i Hagsätra i Stockholm.

HISTORIK

1989 startade ett unikt samarbete mellan Fryshuset och Birkagårdens folkhögskola. En utbildning som vände sig till musiker som ville fördjupa och bredda sina kunskaper inom rock, pop och soul. Utbildningen var den första i sitt slag i Sverige och döptes till RockMusikLinjen – RML. 20 elever som i 4 ensembler under 1 år jobbade sig igenom hela rockhistorien med början i 50-talets rock n’ roll.

Mycket har förändrats sedan dess och RML drivs idag enbart av Birkagårdens folkhögskola.

Idag består linjen av tre olika inriktningar:
HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE (HF)
LÅTSKRIVARE
MUSIKER


RMLs MÅLSÄTTNING – DIN UTVECKLING

Vår målsättning med RML är dels att förbereda dig, som deltagare, för ett yrkesliv som musiker, artist eller låtskrivare men också att hjälpa dig nå de kunskapsmål som krävs för högre studier. Vi jobbar mycket personligt med dig för att du ska utvecklas såväl musikaliskt som socialt.

Det är viktigt att du förstår att vad du kommer få under ett år hos oss är beroende av vad du är beredd att ge själv. Om du är villig att satsa 100% under din tid här hos oss så kan vi lova dig att göra vad vi kan för att du ska få en fantastisk resa och utvecklas både inom musik och personligt.

Det RML har att erbjuda är en personlig, ofta subjektiv, coachning som speglar de kunskaper och musiksmaker som finns i lärarkåren.

Det vi vill lära dig, som deltagare, hittar du inte alltid i läroböcker utan vi lär ut sådant som vi tycker är relevant utifrån våra erfarenheter och som vi själva gillar. Detta skapar i förlängningen det stora engagemang som finns inom lärarkåren.


KURSKOSTNAD

All undervisning är avgiftsfri men RML har höga kostnader för inköp och underhåll av instrument, studioutrustning, liveljud, transporter, studiematerial, kopiering, fika, mm.
Summa: 6 500:-/termin

Vi vill också göra er uppmärksam på att denna avgift ska vara oss tillhanda vid terminsstart samt att det inte går att söka studiemedel till den.


VANLIGA FRÅGOR

ALLMÄN KURS har en sida som heter VANLIGA FRÅGOR där du kan hitta ganska mycket bra information om både Birkagårdens folkhögskola och folkhögskola i allmänhet.

http://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/vanliga-fragor/OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se