Hur gick det sen?

HÖGSKOLA? YRKESSKOLA? JOBB?

De allra flesta väljer att studera vidare efter avslutad kurs
Utbildningen är studieförberedande och en stor majoritet av de som söker till oss planerar att studera vidare. Oavsett vad du har för studiemål blir du väl förberedd för vidare studier genom att plugga på Birkagården. Du stärker också din ställning på arbetsmarknaden och har möjlighet att söka de arbeten som kräver gymnasiekompetens. Ökad allmänbildning, goda ämneskunskaper och social förmåga är annat du får med dig efter dina studier hos oss.

INTERVJUER MED FÖRE DETTA BIRKAGÅRDARE

Sanda Boss

Hej Sandra Boss!

Vad gör du nu? Läser juristutbildningen på Stockholms Universitet (SU).

Varför valde du att läsa in din gymnasiebehörighet på Folkhögskola? För att komvux är kasst! Nej men för att systemet komvuxutbildningarna har inte fungerar för mig. Där får du allt arbete i en stor klump medans du på Folkhögskola får det mer utspritt. Folkhögskola har även en mycket lättare ansökningsprocess där du söker en gång och sedan kan starta alla studier.

Vad har du användning av från din tid hos oss? Jätte mycket! Birkagården gav stora möjligheter för personlig utveckling och inte bara stora uppgifter.

Berätta om ett roligt minne! Vår galna resa till Bryssel! Men också alla tillfällen då vi satt i vid de runda borden i foajén och bara var med varandra.

Hej Daniel Engman!

Vad gör du nu? Läser till civilingenjör i farkostteknik på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH.

Varför valde du att läsa in din gymnasiebehörighet på folkhögskola? Jag hade försökt klara gymnasiet tre gånger och misslyckats och ville prova något nytt.

Vad har du användning av från din tid hos oss? Framförallt har jag användning av arbetsmoralen som jag utvecklade. Men också den allmänbildning jag fick.

Berätta om ett roligt minne! Alla fantastiska utlandsresor.

Hej Joakim Utter!

Vad gör du nu? Pluggar till B2B-säljare på Yrkeshögskola.

Varför valde du att läsa in din gymnasiebehörighet på folkhögskola? För att det ger bästa möjligheten att utvecklas.

Vad har du användning av från din tid hos oss? Lärdomen av att anta utmaningar i en trygg miljö.

Berätta om ett roligt minne! Alla fantastiska avslutningar

Hej Sanne Rolén!

Vad gör du nu? Går tredje (sista) året på kandidatprogrammet i Textil på Konstfack.

Varför valde du att läsa in din gymnasiebehörighet hos oss? Jag ville framförallt läsa upp mina betyg/få bättre chans att komma in på högskola samt få möjlighet att plugga konst.

Vad har du användning av från din tid hos oss? Jättemycket! Framförallt väcktes mitt intresse för konst och jag fick bättre självförtroende generellt. Jag hade nog inte gått/kommit in på Nyckelviksskolan och Konstfack om jag inte gått hos er.

Berätta om ett roligt minne! Jag minns framförallt när vi spelade kort vid de runda borden på rasterna. Bonde och president. Det var en väldigt fin gemenskap.

Hej Johanna Nordvall!

Vad gör du nu? Pluggar socionomprogrammet.

Varför valde du att läsa in din gymnasiebehörighet hos oss? För att kunna plugga vidare.

Vad har du användning av från din tid hos oss? Bättre självförtroende i studierna. Träffat underbara vänner. Lärt mig hur jag fungerar och hur jag kan strukturera mina studier.

Berätta om ett roligt minne!  När vi anordnade Hallloweenfirande på storfikat.

Hej Christina Stohr! 

Vad gör du nu? Jag studerar till Civilingenjör med inriktning Datateknik på KTH.

Varför valde du att läsa in din gymnasiebehörighet hos oss?  I hade funderat länge på komvux, men jag kände mig inte riktigt sugen på den sortens studier så det blev aldrig någonting av det. Jag kände mig ganska låst i de arbeten som jag kunde söka. Jag hade ett jobb som jag trivdes med, men insåg också att det inte var någonting som jag ville arbeta med resten av livet. Så en dag googlade jag på gymnasiebehörighet i Stockholm och fick upp Birkagården. Det kändes som en klockren träff på vad jag var ute efter, jag skickade en ansökan och blev antagen.

Vad har du användning av från din tid hos oss? Förutom mina betyg så hjälpte Birkagården verkligen till att ge mig en stabil grund som i längden har gett mig ett mycket starkare självförtroende i att jag kan nå mina utbildningsmål. Jag har också noterat att jag i grupparbeten ofta har lättare att kommunicera och planera för gemensamma uppgifter än vad andra har. Det tror jag absolut att jag har fått med mig från Birkagården. Samt vetskapen om hur otroligt värt det kan vara att sitta tillsammans med andra studenter och läsa kurslitteratur.

Berätta om ett roligt minne!  Åh, det finns så många. Alla fikastunder, resan till Bryssel, roliga lektioner som slutade i skrattfester… Men jag tror den händelse som mest påverkat mitt liv var en dag i korridoren när en tjej kommenterade trycket på en tygpåse jag hade med mig. Vi började prata och slutligen ledde det till två fantastiska vänskaper som jag vårdar ömt fortfarande. Så det är verkligen ett fint minne från Birkagården, de vänskaper som knyts som man kan ta med sig även efter studietiden.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se