Plugga vidare!

Allmän kurs på folkhögskola – Gymnasieexamen

Allmän kurs leder till grundläggande behörighet till högskola och/eller yrkeshögskola. Utbildningen är alltså lika mycket värd som om du hade haft en Gymnasieexamen. Du kan även få särskild behörighet i matematik (1-5), samhällskunskap 1b och 2, historia 1b, naturkunskap 1b och 2 samt psykologi 1.

Du får inte vanliga betyg på folkhögskola utan du får ett studieomdöme. Studieomdömet ges i sju steg från mindre god studieförmåga till utmärkt studieförmåga. Du använder ditt studieomdöme om du vill söka vidare till högskolan. Du söker då i en egen kvot som kallas BF. För att öka dina chanser att bli antagen till högskolan rekommenderar vi att du gör högskoleprovet. Du har möjlighet att träna på högskoleprovet genom ett av våra tillval.

Att gå på folkhögskola är mer än att läsa in vissa ämnen. På Birkagårdens folkhögskola finns ett fokus på deltagande som leder till ämnesöverskridande förmågor. Vi fokuserar på allmänbildning, språkutveckling, källkritisk förmåga, egen personlig utveckling, samarbete och engagemang i samhällsfrågor.

folkhogskola.nu finns mycket bra information om folkhögskolan som skolform. Under din antagningsintervju pratar vi mer om vad just du skulle studera om du gick hos just oss på Birkagården.

Läs om Selma som studerat hos oss!

”Det är aldrig för sent att bygga upp sig själv och göra bra ifrån sig”OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se