Lär- och reskurser

Seniorkursen arrangerar en treårig Europalinje för att öka förståelsen för nutida och framtida frågor rörande EU och Europa i övrigt.

Grundkursen behandlar hela Europa. En studieresa till Bryssel/Brügge ingår med bla besök på parlamentet och kommissionen i Bryssel. Två kurser behandlar Europa från ett centraleuropeiskt perspektiv och studieresorna går till Berlin respektive Paris.

Ytterligare två lär- och reskurser arrangeras av Seniorkursen, en om Spanien med resmålet Madrid, en konst- och kulturkurs med resmålet Rom.

Resorna ingår i kurserna och är obligatoriska.

Terminsavgiften är 1150:-. Resan till Bryssel/Brügge kostar 10500:-, till Berlin 9500:-, till Paris 11400:-, till Spanien 10 500:-, och till Rom 11500:- (med reservation för smärre ändringar). I priserna ingår resor, studiebesök och hotell med halvpension (frukost och middag). Priserna avser del i dubbelrum.

I läskurserna studeras bla kulturhistoria, EU-kunskap, ekonomi och samhälle, historia, konst, arkitektur och på respektive kurs italienska, tyska och franska. Språken läses på nybörjarnivå.

Vi studerar två dagar i veckan på dagtid, i Stiftelsen Birkagårdens lokaler på Karlbergsvägen 86 B i Stockholm. Varje dag läser man två ämnen, 4 ämnen sammanlagt.

Kurserna startar i slutet av augusti och sträcker sig över två terminer.

För ansökningsförfarande se sidan Ansökan.

Kursföreståndare är Camilla Örbrink
E-post: senior@birkagarden.fhsk.se


OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se