Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola
klassisk musik birkagardens folkhogskola

Om utbildningen

Digital språkkurs!

”Italiensk lyrisk diktion”
En distanskurs med utgångspunkt i sång och italiensk opera.

Information, provlektioner och anmälan till sommarens respektive höstens kurs:
http://www.lyriclab.se

_______________________________________________

Om heltidsutbildningen:

Birkagårdens Klassiska Musiklinje har funnits i 50 år och många av landets sångare och musiker har börjat sin yrkesutbildning hos oss. Med förankring i vår rika tradition utvecklas verksamheten kontinuerligt, alltid med hög konstnärlig kvalité som mål.

Våra lokaler i centrala Stockholm ger oss närhet till stadens aktuella kulturevenemang. Här möter du en stimulerande miljö där prestationsångest och konkurrens aktivt motverkas, där alla har ett gemensamt ansvar och där var och en ges de bästa förutsättningarna för sin musikaliska utveckling och kreativa process.

Vem kan studera på skolan?
Linjen har plats för 36 deltagare. Studierna bedrivs på heltid och ger god förberedelse till högre musikutbildning. Många går vidare till högskolan redan efter ett år. Vi vänder oss också till dig som har andra mål med ditt musicerande. (Vi ger generellt inte plats till den som har en färdig masterutbildning på sitt instrument)Du ska ha fyllt 18, men det finns ingen övre åldersgräns. Alla instrument är välkomna på skolan, inklusive sång. Det är främst den musikaliska färdigheten som avgör vem som erbjuds plats.

Lokalerna är dåligt anpassade till förekommande funktionshinder. Det finns en hiss, men den kan inte ta rullstolar. Det saknas en anpassad toalett liksom hörselslingor.

Vad ingår i undervisningen?
Du får individuella lektioner på huvudinstrumentet med möjlighet att välja egen lärare. Ensemble, interpretation och scenisk gestaltning är en central del i verksamheten. Undervisningen i teoretiska ämnen sker delvis i mindre grupper och anpassas i hög grad till dina förkunskaper. Undervisningen omfattar även gästlärare, workshops och studiebesök.
Du får många konserttillfällen både inom och utanför skolans lokaler.

Måldokument klassiska musiklinjen »OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se