seniorkurs brussel

Bryssel/Brügge

Bryssel/Brüggekursen är en grundkurs som syftar till att ge kunskap och förståelse för Europas och EU´s uveckling politiskt, ekonomiskt och kulturellt.

Ämnen som ingår i kursen är historia, EU/ekonomi och samhälle, konsthistoria med fokus på det flamländska, samt musik- och kulturhistoria.

Vi studerar två dagar i veckan, onsdagar 14.00-18.00 och torsdagar 9.30-13.50

Kursen pågår under två terminer, från slutet av augusti till slutet av maj.

I kursen ingår en resa på fem dagar till Bryssel/Brügge.
Resan är obligatorisk.

Terminsavgiften är 950:-. Resan till Bryssel/Brügge kostar 11 000:-. I priset ingår resa, boende, halvpension och studiebesök. Priset avser del i dubbelrum.

 

Resan

Resan till Brügge sker i början av november. Vi bor på ett trevligt litet hotell mitt i den medeltida stadskärnan(som är en del av Unescos världarvslista). I Brügge går vi på stadsvandringar och besöker Groeningemuseum med en av världens finaste samlingar av flamländska primitivister. Där äter vi också god flamländsk husmanskost.
En dag tillbringar vi i Bryssel med studiebesök på EU-parlamentet och EU-kommissionen. Vi hinner också med Grand Place och Manneken Pis. I Ghent tittar vi på Jan Van Eycks berömda altare i St Baafs katedral och till Ypres åker vi och tar del av första världskrigets historia på ”In Flanders Field Museum”. Vi erbjuder en bred bild av den flamländska historien och kulturen.


OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se