Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola

Andalusien 1 termin

Andalusienkurs med rundresa.

Under hösten 2016 har vi genomfört en pilotkurs med Andalusien som tema. Alla intresserade är välkomna att ansöka till skolans nya Andalusienkurs som kommer att starta på allvar hösten 2017.

Du som är van vid Birkagårdens seniorlinjes former kommer att upptäcka en del nyheter. Vi läser endast en termin, höstterminen. En dag i veckan, måndagar mellan 12:00 och 16:00. Terminen omfattar 12 läsdagar.

Deltagarna kommer att läsa två ämnen, historia och konst. Vi kommer att fokusera på det muslimska arvet. Den lärdomskultur som uppstår i Córdoba, Sevilla och Granada och det samförstånd som de tre stora religionerna lyckas leva under belyses.

I konst kommer vi givetvis att se på den stora moskén i Córdoba och Nasridernas palats i Alhambra som höjdpunkter.

Historien kommer också att förklara det som händer under Ferdinand och Isabella med utdrivningen av Judar och Morer och konsekvenserna av det som ger eko in i våra dagar.

Studieresan görs i december, 6 dagar från söndag till fredag med rundtur i Andalusien. Vi anländer till Malaga på söndag med bl.a. Picassomuseet som mål. Resan går vidare till Sevilla där vi besöker katedralen och Alcazar. Onsdagen åker vi vidare till Córdoba med stora moskén och synagogan att besöka. Torsdagen avslutar vi med palatskulturen i Alhambra.

I resan ingår inkvartering i dubbelrum, skolans två lärare som följer med och guidar, gemensamma middagar samt alla inträden. Resan kommer att kosta 11 000 kr och är obligatorisk.

Undervisningen sker i skolans lokaler på Karlbergsvägen 86 på måndagar. Läsåret sträcker sig från slutet av augusti till december. Terminsavgiften är 950:-.

Kursen upphör efter hösten 2017. Så vi tar inte emot ansökningar för hösten 2018.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se