rml

Elever berättar

På den här sidan lämnar vi ordet till våra elever!

Både gamla och nya…

JAKKE ERIXSON (RML 2007)

Jag vill verkligen rekomendera RML! Bra lärare, Bra elever och Bra miljö. På skolan träffade jag dessutom Karl-Ola Solem Kjellholm, Pontus Karlsson och John Hårleman som jag sedan dess jobbat med först som frilans åt bl a Amy Diamond och sedan i egna projekt. Idag är det vårt eget band The Pusher som gäller.

Jag tycker att RML var en utmärkt plattform att börja bygga sin musikaliska karriär på. Fast det handlar ju i slutändan, som allt annat, om hur mycket man själv satsar.
Vi satsade och det tog oss hit!
(Läs mer om The Pusher under fliken Solskenshistorier)


MICKE HÄGGSTRÖM (RML 2003 & 2008)

Jag har gått på RML i två omgångar, först ett år på MUSIKER och senare ett år med INDIVIDUELL STUDIEGÅNG. Det är den enda musikutbildning jag har, och den har varit både viktig och otroligt nyttig för mig. Jag har alltid spelat mycket, men det var först efter mina år på RML som det tog fart på riktigt. Lärarna på RML har en enorm arbetslivserfarenhet från musikbranschen och vet vad det handlar om, det var viktigt för mig i mitt val av skola. Både ensemble- och instrumentlektionerna har gett mig en betydligt bredare grund att stå på, men för mig som trummis var det framförallt André Ferraris övningar och idéer som gav mig en bredare musikalisk ryggrad och det självförtroende som behövs.

Idag jobbar jag som frilansande trummis och spelar lite allt möjligt. Just nu mest med Pernilla Andersson, Jenny Wilson, Staffan Hellstrand, Jennie Abrahamson och Hans-Erik Dyvik Husby.


BOBO ÖLANDER (RML 2000)

Jag gick på RML år 2000. Idag jobbar jag som trummis/percussionist, samt undervisar barn och ungdomar i slagverk på Stockholms kulturskola.

Jag har sedan RML bla jobbat/jobbar med Henrik Dorsin, Johan Johansson, Cotton Club, Arash, Hoffmaestro & Chraa, Agnes, Anders Bagge, Niklas Flyckt mfl. Är också en av fyra medlemmar i bandet Apollo Drive.

På RML fick jag en bra genrebredd och att spela för André Ferrari öppnade upp ett för mig nytt sätt att tänka trummor, som också väckte mitt intresse för handtrummor och percussion. Dessutom lärde jag känna grymma musiker som blivit vänner för livet och viktiga kontakter i min karriär som musiker.


JESAJAH MÅRSKOG (RML 2004)

Att jobba som musiker har varit mitt mål ända sedan jag var liten. Jag flyttade till Stockholm för 10 år sedan eftersom jag förstod att detta skulle bli svårt i Skogsnäs, som är en liten by utanför Sollefteå. När jag kom till Stockholm kände jag inte så många så jag beslöt mig för att söka någon musikskola och RML hade ett gott rykte. Där fick jag kontakter och en bra kunskap inom musikstilar, genrer och sound. Det har givit mig en bred kunskap som hjälpt mig i mitt yrke som musiker.

Efter RML har jag jobbat heltid som musiker med bl a Veronica Maggio, Petter, Oskar Linnros, Arash, September, Vincent och har mycket att tacka RML och lärarna för det.


DAVID HENRIKSSON (RML 2008 & 2009)

Jag började på RML hösten 2007, direkt efter att ha avslutat 3 års gymnasiestudier på Rytmus och trodde mig då ha rätt bra koll på afrotraditionen. Men den djupdykning som vi gjorde i rockhistorian gav mig kunskap om sådant jag inte ens hört talas om tidigare. Oerhört nyttiga kunskaper som jag alltid kommer att bära med mig.

Jag gick även ett år på inriktningen Individuell Studiegång där jag ansvarade för hela produktionen av ett fullängdsalbum med mitt band The Events. Det kändes som en oerhörd förmån att få tillgång till alla resurser på RML under ett helt år och bara satsa på ett egenvalt projekt.

Numera pluggar jag till elgitarrpedagog på SMI, och spelar runt så mycket jag kan i olika sammanhang.

Om jag inte hade fått uppleva mina 2 år på RML med alla grymma lärare och elever, samt en fantastiskt trevlig och öppen stämning, hade jag nog varken varit den människa, musiker eller pedagog jag är idag.

En grym skola på alla sätt och vis!OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se