Konst och kommunikation

En bred utbildning där du får behörighet till högskolan och samtidigt en unik möjlighet att utforska din egen kreativitet och bilden som kommunikativt verktyg.

Dagligen möts vi av tusentals bilder med budskap som vill påverka oss åt olika håll, få oss att känna något, att tycka något, att köpa något! Genom att stanna upp och anlysera bilder och fundera på vad de gör med oss blir vi medvetna om denna, annars ganska hemlighetsfulla, kommunikation.

Vår inriktning konst och kommunikation är en högskoleförberedande kurs som ger dig en god grund för vidare studier inom en rad områden. Du kanske vill studera vidare inom konst men kan lika gärna välja en vidare utbildning inom t.ex. socialt arbete eller journalistik.. Dina teoretiska ämnen är delvis färgade av inriktningen genom t.ex. att engelskan har fokus på kommunikation och berör ämnen som konflikthantering, människors interaktion och samtalet som redskap. Svenskan rymmer ett teamarbete inom reklam och religionen berör symbolernas kraftfulla kommunikation.

En dag/veckan spenderar klassen i skolans ateljé där du får pröva på olika tekniker utan krav på förkunskaper och utan prestationskrav.

Utbildningen är i första hand ettårig och vänder sig till dig som har studerat 1-2 år på gymnasienivå och har behörighet i några av de gymnasiegemensamma ämnena. Utbildningen är också ett bra alternativ för dig som kanske inte studerat på länge eller som gått ett yrkesprogram tidigare och som nu vill bli väl förberedd inför högskolestudier eller för dig som vill satsa ett års studier på att utöka din allmänbildning och använda din kreativitet. Du kan få stöd i att ansöka till konstnärliga högskolor och tid att utveckla ditt konstnärliga uttryck men du måste värdesätta kursens övriga ämnen. Utöver grundläggande behörighet kan du får särskild behörighet i matematik och naturkunskap.

 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se

SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM