Film och berättande

På Birkagårdens inriktning Film och berättande använder vi rörlig bild som ett verktyg för att lära oss mer om oss själva och den värld vi lever i.

Film och berättande studerar vi svenska, engelska, matematik, historia och naturkunskap. Inom framför allt ämnena svenska och historia arbetar vi med filmen som verktyg både genom att vi tittar på och analyserar film och genom att vi producera egna kortare filmer.

Den rörliga bilden och det egna skapandet blir hos oss ett sätt för att gräva djupare i och bredda respektive ämne, samtidigt som vi hela tiden undersöker oss själva och de berättelser vi bär med oss.

Ingen teknisk förkunskap krävs.

Utöver flera mindre filmprojekt filmar ni under våren er egna dokumentära berättelse. Denna visas som en del av vår egna filmfestival på biograf Zita.

Sagt om linjen Film och berättande

”Jag tycker man ska söka Film och berättande på grund av den demokratiska idén bakom inriktningen – att alla kan skapa.” /William Nilsson, deltagare 2016-2017.

Min berättelse 

Som en del av inriktningen Film och berättande gör deltagarna varje år en examensfilm. Temat är ”Min berättelse” och de enda riktlinjerna är att den dokumentära berättelsen ska vara ”Äkta,  Ärlig och Nära”.

Dessa visas som en del av vår egna filmfestival på biograf Zita.

Här nedan finner du Norea Björkmans film ”Echo”. Vill du se fler av de filmer som deltagarna skapade läsåret 2016-2017, klicka här.

Mer om Film och berättande

Film och berättande studerar du svenska, engelska, matematik, historia och naturkunskap. Studievägledning, träning inför högskoleprovet och besök på högskolor erbjuds.

Syftet med kursen är att du ska bli riktigt väl förberedd för att studera vidare på högskola eller universitet. Du kommer att utveckla ditt språk, ditt kritiska tänkande och din analysförmåga.

Utbildningen är ettårig och vänder sig till dig som har studerat minst två år på gymnasienivå. Utbildningen är också ett bra alternativ för dig som kanske inte studerat på länge eller som gått ett yrkesprogram tidigare och som nu vill bli väl förberedd inför högskolestudier. Utöver grundläggande behörighet kan du få särskild behörighet i matematik.

Bra att veta är att vi under våren åker en vecka till Berlin för att lära oss mer om Europas kulturella och politiska historia. Resan är frivillig och bekostas av deltagarna. Planeringen påbörjas under hösten.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se

SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM