Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola

Film och berättande

Högskoleförberedande utbildning med utgångspunkt i film och berättande

Syftet med kursen är att du ska bli riktigt väl förberedd för att studera vidare på högskola eller universitet. Du kommer att utveckla ditt språk, ditt kritiska tänkande och din analysförmåga. Vi kommer att arbeta med teman som dokumentärfilm, kreativt skrivande och litteraturhistoria. Vi arbetar med filmen som verktyg både genom att vi  tittar på film och genom att vi producera egna kortare filmer. På våren bjuder vi in till vår egen filmfestival! Ingen teknisk förkunskap krävs.

Du studerar svenska, engelska, matematik, historia och naturkunskap. Vi planerar för en studieresa för att samla in kunskap och inspiration. Studievägledning, träning inför högskoleprovet och besök på högskolor erbjuds.

Utbildningen är ettårig och vänder sig till dig som har studerat minst två år på gymnasienivå. Utbildningen är också ett bra alternativ för dig som kanske inte studerat på länge eller som gått ett yrkesprogram tidigare och som nu vill bli väl förberedd inför högskolestudier.  Utöver grundläggande behörighet kan du få särskild behörighet i matematik.OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se