Gymnasiekompetens

Allmän kurs på folkhögskola – Gymnasieexamen

Allmän kurs leder till grundläggande behörighet till högskola som är lika mycket värd som om du hade haft en Gymnasieexamen. Du kan även få särkildbehörighet i ett antal ämnen.

Du får inte vanliga betyg på folkhögskola utan du får ett studieomdöme. Studieomdömet ges i sju steg från mindre god studieförmåga till utmärkt studieförmåga. Du använder ditt studieomdöme om du vill söka vidare till högskolan.

Du studerar 1-3 år på gymnasienivå på Allmän kurs. Hur länge du studerar beror på dina tidigare studier och vad du har för mål med dina studier. Din studietid kan även påverkas av om du har ett års arbetslivserfarnhet. Vad som gäller för dig pratar vi om när du kommer på intervju.

Förutom 1-3 års studier behöver du har kunskaper som motsvarar gymnasiets kurser i svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap. Det kallas innehållskravet. Utöver innehållskravet ingår mycket annat värdefullt i Allmän kurs som du kan läsa mer om under våra inriktningar.

folkhogskola.nu finns mycket bra inforamtion om folkhögskolan som skolform. Där kan du läsa mer om hur allt funkar. Om du söker till oss kommer du komma på intevju och då kommer vi reda ut hur det skulle bli för just dig om började studera hos oss.

 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se

SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM