Gymnasiekompetens

Allmän kurs på folkhögskola – Gymnasieexamen

Allmän kurs leder till grundläggande behörighet till högskola som är lika mycket värd som om du hade haft en Gymnasieexamen. Du kan även få särskild behörighet i ett antal ämnen.

Du får inte vanliga betyg på folkhögskola utan du får ett studieomdöme. Studieomdömet ges i sju steg från mindre god studieförmåga till utmärkt studieförmåga. Du använder ditt studieomdöme om du vill söka vidare till högskolan.

Du studerar 1-3 år på gymnasienivå på Allmän kurs. Hur länge du studerar beror på dina tidigare studier och vad du har för mål med dina studier. Din studietid kan även påverkas av om du har ett års arbetslivserfarenhet. Vad som gäller för dig pratar vi om när du kommer på intervju.

Förutom 1-3 års studier behöver du har kunskaper som motsvarar gymnasiets kurser i svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap. Det kallas innehållskravet. Utöver innehållskravet ingår mycket annat värdefullt i Allmän kurs så som tillval och fördjupning.

Att gå på folkhögskola är mer än att läsa in vissa ämnen. På Birkagårdens folkhögskola finns ett fokus på deltagande som leder till ämnesöverskridande förmågor. Vi fokuserar på allmänbildning, språkutveckling, källkritisk förmåga, egen personlig utveckling, samarbete och engagemang i samhällsfrågor.

folkhogskola.nu finns mycket bra information om folkhögskolan som skolform. Där kan du läsa mer om hur allt funkar. Om du söker till oss kommer du komma på intervju och då kommer vi reda ut hur det skulle bli för just dig om började studera hos oss.

 OM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
STUDERANDERÄTT

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se