Ansökan

SÖK HÄR!

Vi kommer göra intervjuer i vecka 35-36

LEDIGA PLATSER
Psykologi och samhället nivå ett – inga lediga platser
Psykologi och samhället nivå två – inga lediga platser
Ekonomi och juridik nivå 2 – lediga platser
Film och berättande – inga lediga platser
Konst och kommunikation – ev någon ledig plats
Vår omvärld – inga lediga platser

Behörighet
För att vara behörig till vår Allmänna kurs behöver du vara klar med grundläggande (åk 9)engelska, svenska/svenska som andra språk och matematik.

Behörigheten varierar lite mellan våra olika inriktningar. Klicka i vilken/vilka inriktningar du är intresserad av när du söker så pratar vi mer om dina möjligheter under intervjun. Om du inte är behörig till den inriktning du söker pratar vi om alternativ och gör en studieplanering.

Ansökningsperiod
Vi har kursstart i augusti varje år. Vi börjar ta emot ansökningar den 1 mars och stänger ansökan när vår Allmänna kurs är full.

Så här går vår ansökningsprocess till

När vi har tagit emot din ansökan går vi igenom den och ser om det är aktuellt för intervju. VI tittar på om du söker till en klass där det finns lediga platser samt vad du har svarat på frågan ”Varför söker du till skolan”.

Vi svarar via mejl och bokar tid för intervju och test. Du får chans att ställa dina frågor och du får veta mer om skolan. Efter intervjun får du göra ett test i läs- och skrivförståelse. Du behöver inte få ett jättebra resultat för att kunna börja på skolan. Ditt besök hos oss tar ca en timme.

Beslut om antagning tas i skolans antagningsgrupp. Eftersom det är kort tid kvar till terminen börjar så försöker vi snabba på besluten. Vi skickar ut antagningsbesked till dig så snabbt som möjligt. Du som söker till årskurs ett kommer få besked den 13 juni och du som söker till Vår omvärld den 31 maj.

Senare start
I undantagsfall kan det vara möjligt att börja hos oss någon annan gång under året än vid kursstarten i augusti. Om det är möjligt avgörs av om vi har några lediga platser och vad du som söker har för studiemål och studiebakgrund. Om du är intresserad är du välkommen att mejla till vår studievägledare karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

När kan jag söka?
Vi har inte någon sista ansökningsdag utan platserna fylls vart efter. Du är välkommen att skicka in din ansökan från och med den 1 mars tills dess att kursen startat i augusti.

Antagningsintervjun
Intervjun är lika mycket ett tillfälle för dig att få veta mer om skolan som det är för oss att få veta mer om dig. Under intervjun får du information om skolan och kursen. Du har även möjlighet att få svar på dina frågor samt titta på skolans lokaler. Det vi vill veta om dig är framför allt vad du har gjort tidigare och varför du söker till skolan. Under intervjun tittar vi på dina tidigare betyg samt andra intyg. Dina förkunskaper och studiemål påverkar hur lång tid du ska gå hos oss och vad du ska läsa.

Vad krävs för att komma in?
Skolans antagningsgrupp gör en samlad bedömning av dina tidigare studier, kunskaper och erfarenheter. När vi antar personer till kursen väljer vi inte de som har bäst betyg. Vi utgår istället från intresse, utbildningsbehov och om vår skola kan erbjuda dig det du behöver för att komma vidare i din utbildning/ut på arbetsmarknaden. Vi har även krav på tolv månaders drogfrihet.

En drogfri skola!
För oss är det mycket viktigt att skolan ska vara en plats fri från alkohol och droger. För att bli antagen till skolan krävs det att du har varit drogfri under minst tolv månader.

Här kan du läsa mer om vår antagning!
Policy vid antagning till Allmän kursOM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se

SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM