Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan inför skolstart den 21 augusti! 

Vi tar emot ansökningar på två sätt

  1. Gå via schoolsoft. Till ansökan
  2. Mejla till allman@birkagarden.fhsk.se

Om du väljer att mejla vill vi att du skriver dina personuppgifter samt berättar om varför du vill söka till skolan och vad du har studerat tidigare. Vi vill också att du skriver när det skulle passa dig att komma på intervju. Vi gör intervjuer må-fre 8-15.

När vi har tagit emot din ansökan hör vi av oss och bokar tid för intervju och test. Du får chans att ställa dina frågor och du får veta mer om skolan. Glöm inte att ta med dig dina betyg och eventuella arbetsgivarintyg.Efter intervjun får du göra ett test i läs- och skrivförståelse. Du behöver inte få ett jättebra resultat för att kunna börja på skolan. Ditt besök hos oss tar ca en timme.

Beslut om antagning tas i skolans antagningsgrupp.

Antagningsbesked skickas till dig efter  1-2 månader. Är du antagen till kursen ska du bekräfta din plats så att vi vet att du vill ha den.

När kan jag söka?
Vi har inte någon sista ansökningsdag utan platserna fylls vart efter. Du är välkommen att skicka in din ansökan från och med den 1 mars tills dess att kursen startat i augusti.

Antagningsintervjun
Intervjun är lika mycket ett tillfälle för dig att få veta mer om skolan som det är för oss att få veta mer om dig. Under intervjun får du information om skolan och kursen. Du har även möjlighet att få svar på dina frågor samt titta på skolans lokaler. Det vi vill veta om dig är framför allt vad du har gjort tidigare och varför du söker till skolan. Under intervjun tittar vi på dina eventuella betyg samt andra intyg. Dina förkunskaper och studiemål påverkar hur lång tid du ska gå hos oss och vad du ska läsa.

Vad krävs för att komma in?
Skolans antagningsgrupp gör en samlad bedömning av dina tidigare studier, kunskaper och erfarenheter. När vi antar personer till kursen väljer vi inte de som har bäst betyg. Vi utgår istället från intresse, utbildningsbehov och om vår skola kan erbjuda dig det du behöver för att komma vidare i din utbildning/ut på arbetsmarknaden. Vi har även krav på tolv månaders drogfrihet.

Här kan du läsa mer om vår antagning!
Policy vid antagning till Allmän kursOM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: birkagarden@folkbildning.net