Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola
Birkagårdens Folkhögskola

Ansökan

Lediga platser

Vi har nu ett fåtal lediga platser på Allmän kurs! För att söka fyller du i dina uppgifter i det här formuläret, länk till Schoolsoft.

  • Ekonomi och juridik för dig som inte studerat på gymnasiet tidigare. FULLT
  • Ekonomi och juridik för dig som har avslutade kurser motsvarande ett år på gymnasiet: Finns platser
  • Psykologi och samhället för dig som har avslutade kurser motsvarande ett år på gymnasiet: Finns ett fåtal platser
  • Högskoleförberedande Film och berättande: Finns platser
  • Högskoleförberedande Konst: Finns ett fåtal platser
  • Högskoleförberedande Vår omvärld: FULLT

 

Intervjuer genomförs vecka 32 och 33. Skolstart den 21 augusti.

Så här går vår ansökningsprocess till

När vi har tagit emot din ansökan går vi igenom den och ser om det är aktuellt för intervju. VI tittar på om du söker till en klass där det finns lediga platser samt vad du har svarat på frågan ”Varför söker du till skolan”.

Vi svarar via mejl och bokar tid för intervju och test. Du får chans att ställa dina frågor och du får veta mer om skolan. Efter intervjun får du göra ett test i läs- och skrivförståelse. Du behöver inte få ett jättebra resultat för att kunna börja på skolan. Ditt besök hos oss tar ca en timme.

Beslut om antagning tas i skolans antagningsgrupp. Eftersom det är kort tid kvar till terminen börjar så försöker vi snabba på besluten. Vi skickar ut antagningsbesked till dig så snabbt som möjligt.

 

Allmän information

När kan jag söka?
Vi har inte någon sista ansökningsdag utan platserna fylls vart efter. Du är välkommen att skicka in din ansökan från och med den 1 mars tills dess att kursen startat i augusti.

Antagningsintervjun
Intervjun är lika mycket ett tillfälle för dig att få veta mer om skolan som det är för oss att få veta mer om dig. Under intervjun får du information om skolan och kursen. Du har även möjlighet att få svar på dina frågor samt titta på skolans lokaler. Det vi vill veta om dig är framför allt vad du har gjort tidigare och varför du söker till skolan. Under intervjun tittar vi på dina eventuella betyg samt andra intyg. Dina förkunskaper och studiemål påverkar hur lång tid du ska gå hos oss och vad du ska läsa.

Vad krävs för att komma in?
Skolans antagningsgrupp gör en samlad bedömning av dina tidigare studier, kunskaper och erfarenheter. När vi antar personer till kursen väljer vi inte de som har bäst betyg. Vi utgår istället från intresse, utbildningsbehov och om vår skola kan erbjuda dig det du behöver för att komma vidare i din utbildning/ut på arbetsmarknaden. Vi har även krav på tolv månaders drogfrihet.

Här kan du läsa mer om vår antagning!
Policy vid antagning till Allmän kursOM BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN
SKOLANS HUVUDMÄN
DET HÄR VILL VI

BIRKAGÅRDENS FOLKHÖGSKOLA

Sveavägen 41, 3 tr, 117 27 Stockholm
Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se